15.8.2010

la nouvelle famille

Mouuu. Ajattelin et olis muksaa jos kirjottaisin jotain tästä perheestä ja talosta, joten täältä pesee.

Ensinn
äkin, vaikka oonkin suht lähellä Québecin kaupunkia niin oon landella. Oikeesti. Esimerkkinä: isäntäperhe omistaa traktorin. Mutta kuitenkin. Talo on siis saarella, joka on about 8km x 30km. Täällä on tosi kaunista, mutta ei oikein mitään palveluita. Bussit kulkee mantereella, jonne on 20km tietä pitkin, kouluun on 35km samoin kuin keskustaan. Bensa-asema saarelta loytyy mutta kaupoista en oo ihan varma. Anyway, talo on nyt myytävänä ja KUN sen joku ostaa, me (siis jos vielä asun tässä perheessä), muutetaan kaupungin toiselle laidalle mun hostäidin äidin taloon, joka on lähempänä koulua. Siellä pitää remontoida aika paljon, koska hostäiti haluaa siitä erilaisen, mutta ei se mitään, kunhan ei tarvitse lähteä kotoa 20 yli 6 (I know, sucks), kun menee kouluun.

Mutta talo on tosi kaunis, t
ässä on semmoista vanhan maalaistalon fiilistä, lattiatkin on leveetä lankkua. Mulla on onneks oma huone, koska perheen samanikäinen poika lähti just Suomeen vaihtoon. Sänky on leveä ja vaatekaappi iso, jeeee ! Vessoja on kolme, kaikissa semmonen hassu vipu, josta ne vedetään (ihan normijuttu täällä). Kaikissa hanoissa on kylmä- ja kuumavivut erikseen, minkä olen huomannut olevan hyvin problemaattista suihkuun mennessä (nimim. säädän lämpotilaa kaks minuuttia ennen kuin uskallan mennä suihkun alle). Nää omistaa yhdeksän kissaa, joista suurin osa on pentuja. Onneksi (koska olen allerginen), ne eivät tule sisälle. Hostäiti on aika kyllästynyt niihin ja ne viedään eläinsuojaan ennen kuin talo myydään, yhden perhe aikoo pitää.

Hostäidin nimi on Élaine, se on tosi mukava ja puhuu enkkua hauskalla aksentilla. Se nauraa lujaan ääneen ja vihaa sitä, kun joku ajaa liian hiljaa tiellä (se sanoo: "You stupid asshole !"). Élaine opiskelee sairaanhoitajaksi, käytiin just toissapäivänä etsimässä sille valkoista asua (sitä ketutti koska koulun tyypit ei anna ostaa värillistä). Tytär on Èva ja se täyttää 19 syksyllä. Èva tuli vuosi sitten Bermudalta vaihdosta, joten se tietää aika lailla miltä musta tuntuu ja osaa neuvoa jos tulee ongelmia, mikä on kiva juttu. Se tietenkin puhuu enkkua tosi tosi sujuvasti, koska puhui sitä vuoden. Se on toissä ostoskeskuksessa thaipikaruokapaikassa. Molemmat tykkää kokata ja molemmat on hulluna alusvaatteisiin, se on kuulemma ongelma kun ei meinaa päästä eteenpäin kauppakeskuksessa:D


Eli meitä on täällä vaan kolme, mikä on ihan okei. Molemmat on mielettomän kivoja (älä huoli äiti, ei kukaan sua syrjäytä), mutta olis kiva tuntea muitakin ihmisiä, koulukin alkaa vasta yli kahen viikon päästä. Oon tavannut vaan Èvan poikaystävän ja pari Élainen kaveria, jotka oli tänään kylässä, grillailtiin ja juteltiin. Ne puhui enimmäkseen ranskaa ja mä erotin vaan jotain sanoja joukosta mutta kyllä mä vielä opin lisää.

Heipaa, tänään mennään kaupungille tekemään jotain kivaaa ! Mut apua, mun synttärit on huomenna...

1 kommentti:

  1. ihanaaa, oon täällä ihan kateellinen :--D

    VastaaPoista