2.9.2010

syyskuu ja 30 astetta lämmintä

Eli täällä on tänäänkin ollu ihan mielettömän kuuma, joku 30 pintaan. Keksin onneks et voin käyttää eri paitaa koulumatkoilla, se on aika kiva koska se meijän koulupaita on semi paksu ja ei kauheen löysä eli vaate jota EI halua käyttää helteellä.

Koulussa oli aika kivaa, jotenki kun on nyt pariki päivää käyny niin jotenki tottuu siihen systeemiin ja rytmiin ja rakennukseen ja alkaa tutustua ihmisiinkin vähän. Tunneilla en kyllä ymmärrä lähes mitään, mutta kyl se tästä. En ees yritä tehä samaa kuin muut, mut pistän ittelleni pieniä tavoitteita (kuten käännän jotain tekstiä ittelleni niin et ymmärrän sen kun muut vastaa sitä tekstiä koskeviin kysymyksiin).

Se on kyllä kieltämättä tosi väsyttävää, ettei kenellekään voi puhua suomea. Vaikka enkku tuleekin mulla aika luonnollisesti niin kyllä sen puhumiseen tarttee enemmän vaivaa kun oman äidinkielen. Ranskasta puhumattakaan, huhhuh ! Välillä on oikeesti semmonen olo et sanonko minne koko ranska kun ei vaan jaksais. Mutta joo. Kyllä mä opin ja yritän pikkuhiljaa karsia enkkua enemmän pois, yritän nyt eka päästä koko koulujuttuun mukaan ja tajuta kaikki jutut. Hostäidin kanssa ei kyllä kantsi aiheesta keskustella, tänäänkin meinasin hermostua sille kun se ei tunnu tajuavan tota mun näkökulmaa vaan se toitottaa että jos puhuisin ranskaa koko ajan niin opin nopeemmin ja se jotenki liioittelee asioita, kuten että jos puhun enkkua nyt syyskuussa niin en opi ranskaa paskaakaan ja sit suomalaiset ajattelee et québeciläiset on jotenki huonoja ihmisiä kun en oppinu... Ja niin. Sillä on aina tosi vahvat mielipiteet niin oon vähän yrittäny välttää tietynlaisia keskusteluja sen kanssa :D

Mutta, huomenna taas herätyskello soi kello 5:40 ! (Tänään heräsin vasta 6:05, huppista.) Nyt nukkumaan siis. Bisous !

5 kommenttia:

 1. hui, sä oot ollut siellä vasta noin kuukauden. Hostmum relax, toki hyvä, että toivoo, että sä opit hyvin, mutta ei hätää, kiirettä... Kyllä se siitä, eikös sitä sanota, että pari-kolme kuukautta ja sitten avautuu paremmin...

  Mulla on töissä tullut aamurutiini, että käyn Nonnulla viihtymässä (eli luen sun blogia) ja sit töiden pariin.

  Hei, tajusin muuten vasta tässä kesällä, että isä (ja vain isä) kutsui mua usein Jonnuksi. Oih, tuntuipa sydämessä. Eli tässä me Nonnu ja Jonnu:)

  Täällä kaikki ihan ok. Kielon synttärit on seuraava missio. Neito ei ihan vielä ole täysillä suunnittelemassa kemuja, mutta sekin aika ON lähellä:)

  -Johanna

  VastaaPoista
 2. Tsemppii sulle, kyl se alkaa sujumaan! :---))

  Ja vähä reiluu ku Suomessa en ihmettelis jos huomenna satais vaikka lunta................

  VastaaPoista
 3. hui tulipas paineita päivittää joka päivä että viihdyt höhö :) ja on ihanaa saada kommentteja, tulee hyvä mieli aina kun lukee. paljon pusuja ja rakkautta sinne, synttärineidolle myös ja kaikille !

  haha tsekkailin suomen sääennusteita vahingoniloisena;) mut toisaalt esim mun koulussa ei oo ilmastointia niin vaihtaisin tän hikoamisolotilan ihan mielelläni vähän coolimpaan. ja kiitos tsempistä:)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi4/9/10 10:55

  Ei o ilmastointia.....??
  ihmettelee mami.

  VastaaPoista
 5. tietokoneluokassa on. muualla ainaki lämpötila on helteellä sitä tasoa että luulenpa ettei oo :DD

  VastaaPoista