22.9.2010

iltapalaa

Image and video hosting by TinyPic

Hoho, hostäiti meni aikasin nukkumaan joten täälä minä syön iltapalaa ja katon Skinssiä, on mukavaa :) Ja ensi viikonlopulle on toivottavasti kivaa actionia !

Mutta onpas silti outoa olla täällä. Tuntuu että oon tällä hetkellä jossain Atlantin yläpuolella, en oo ihan kokonaan kotiutunu tänne mut Suomi tuntuu hyvin hassulta ajatella. Kummaa.

Ja mulla on ollu tosi laiskaa ton ranskan kanssa, koko ajan sorrun enkkuun ku mua vähän ärsyttää se, etten voi keskustella kunnolla ranskaks ja esim. ruokatunnilla en tajuu keskustelusta mitään. Ja tänään oli kaks enkuntuntia, ei auttanu asiaa :D Mutta yritys on kova. C'est. Ja välillä se tulee ihanan luontevasti, ei tarvii ajatella partisiippin perfektejä (no se passé composén toinen osa) eikä sanajärjestyksiä. Mut yleensä aivot on semi kovilla.

6 kommenttia:

 1. Kauanko olet opiskellut ranskaa? Sulla on muuten aivan ihana tää blogi, yks lemppareista :) Ootko Rotaryn kautta vaihdossa? Tuliko kalliiksi?

  VastaaPoista
 2. löpösööt ja partisiipin perfektin kutsuvatkin ihan kohta! Puolisen tunnin päästä on nimittäin vuorossa madamen ranskantunti! :O ja niin, on edelleen outoo, kun et oo siellä :/ Aattelin kertoo, et voit olla siel silleen "oo, vähänkös outoo! Ne siellä Suomessa yhä elää ja on päässy ehkä vähän eteenpäin ranskan kaa" ja kai ne nyt jotenki liitty tähän postauksen aiheeseen.

  Joo, niin ollaan myös imperfetkia harjoteltu (kerron ihan vaan siks, et voit naureskella siellä, miten paljon enemmän tällä hetkellä osaat :) )! Mutta siis, nyt tuli vähän tällänen koulutiivistys (koeviikkokin on kohta, oo onnellinen, ettei sulla oo semmottii. vai onko teil siel jotain niihin verrattavaa? tai sitten ihan koeviikkokoeviikkoja? ), nolottaa jo kirjottaessa... Aivan niin, tiivistyksistä tuli myös mieleen, et me enkkupanostajat (joilla on toisinaan melkoisesti panostettavaa) saatiin tiivistystehtävästä lähes täydet (sanni täysin täydet) pisteet ! :O

  Pidä kivaa ! (:

  t. Helena ja Sanni

  VastaaPoista
 3. Ei ressiä, pian se ranska sieltä tulee niiku sylki suuhun ! :)
  Pidä kivaa<3
  t.serkkusesi Tara :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä Tara!!

  VastaaPoista
 5. Ano: kiiitos paljon ! ♥ vuoden taisiis kolme kurssia kävin ennen kuin tänne putkahdin. ja juu rotareiden kautta ja ainahan se kalliiksi tulee mut joo vähemmän kalliiksi varmasti ku jos olis yksityisen kautta menny:--)

  kullarakkaatlöpösöpöt: älkää luulko et oon jotenkin ihmeen kautta oppinu kaiken ranskan kieliopin muutamassa viikossa, en tod ! :D ehkä oon eniten oppinu kuuntelemaan ranskaa, catchaan enemmän sanoja (niiku sannille sanoin että jos mun taidot ennen oli nolla nii nyt ne on ehkä kaks). kovasti ranskantunnilla teen takapulpetissa voilà 2:sen tehtäviä kun muut harjottelee äidinkieltä. oon vähän vilassu imperfektejä sun muita mut en viel opiskellu...

  ja joo tääl on koeviikot mut tavallaan vaa kolme jaksoa ja mulla on sama lukkari kaikissa. kai mä niihin kokeisiin meen mutta ei ne oleta et kauheesti osaisin, kuhan yritän tehä jotain:D ja jee hyvä, onnea ! ja rakkautta sinne♥

  tartsu, niin ne sanoo... toivonpa toivonpa. pidä sinäkin♥

  ja jossu, ♥.

  VastaaPoista
 6. ROTARY-vaihtoon rahaa kuluu ainakin...
  SUMMAT NOIN SUUNNILLEEN::
  matkoihin 2200 eur
  (HKI-New York-Québec ja takaisin, paluupv.avoin)
  vakuutukset maksoi 500 eur
  järjestelymaksuja 250
  hammaslääkäri 70
  lääkäri 70
  CAQ (=opisk lupa Québeciin) 100
  viisumi 100
  pantti 300 (sen saa takasin..)

  summa: 3.590 eur tulee näistä

  uusi matkalaukku ym ym

  (muiden järjestöjen kautta helposti 6000 eur)

  kiitos Rotareille vapaaehtoistyöstä!!

  Terv. mami

  VastaaPoista