24.1.2011

it is sweet outside where it seems magical

Image and video hosting by TinyPic

Hei. Kello on kahtakymmentä vaille keskiyön ja mulla on enkun koe huomenna, mutta nukkumisenhan voi aina korvata tärkeämmillä asioilla, joten tässä olkaat hyvä. Ajattelin nyt kirjottaa vähän enemmän tekstiä, yleensä on niin kuvapainotteisia mun postaukset.

Viime näkemästä olen siis vaihtanut perhettä ja käynyt lomailemassakin niiden kanssa. Vaihto oli positiivinen juttu, ihan vaan sen takia, että nyt pääsin bussiyhteyksien ulottuville asumaan. Perheet on niin erilaiset, että semmosta parempi-huonompi-vertailua ei oikein voi tehdä. Nyt asustelen hostäidin, -isän ja 21-vuotiaan siskon kanssa kerrostalon katutasolla rauhallisella asuinalueella, bussilla 20 minuuttia Québecin isoista ostoskeskuksista, 40 minuuttia vanhastakaupungista ja puolisen tuntia koulusta (positiivinen muutos, herään tuntia myöhemmin!). Kämppä ei ole mitenkään päätähuimaavan suuri, mutta mulla on oma huone (nukun perheen Saksassa vaihdossa olevan tyttären huoneessa), joka on sitäpaitsi söpö. Ja leikin hullua suomipatrioottia ja ripustin lipun seinälle, hoho.

Tänä viikonloppuna on ollut kylmintä tähän mennessä, mitä oon ollut täällä; - 30, tuulen kanssa vielä kylmempi! Olen kokenut samanmoisia lämpötiloja Suomessakin, mutta ei ne ole yhtään vähemmän purevia siltikään... Lauantaina meidän piti mennä saksalaisen vaihtarin, Theresan, kanssa leffaan. Kysyin siltä ovella: "Kai sä nyt sit tiiät, miten sinne teatteriin mennään?" "Joo, joo, oon menny sinne kaks kertaa aiemmin.". Otettiin sit bussi ja viiden minuutin jälkeen Theresa alkaa hokea "Merde, merde, merde, fuck, fuck!" (Merde tarkottaa paskaa. Ranskassa se on aika töykee kirosana, Quebecissä semilievä.) "Me otettiin väärä bussi, olis pitäny ottaa seiska eikä 800!" Todettiin, ettei ole enää aikaa, joten päädyttiin ostamaan National Geography ja nauttimaan teetä ja bagelia Starbucksiin.

Myöhemmin otettiin bussi hullun kauas, Jana (itävaltalaistunut saksalaistyttö) oli kuulemma löytänyt maailman parhaan poutine-paikan (=jos joku ei tiedä, Quebecin ylpeysruokalaji, koostuu ranskalaisista, juustosta ja ruskeasta kastikkeesta, hyvää on). Kokoonnuttiin sinne siis seitsemän vaihtarin voimin ja mietittiin tänään saapuneen aussitytön kohtaloa, kukaan ei ole sen kaveri Facebookissa, koska sen nimi on aika yleinen, se ei oo vastannu meileihin ja muutenkin hämärä juttu ja porsasteltiin. Hyvää se oli, ei ehkä maailman parasta, mutta kuitenkin. Illalla suunnattiin Theresalle sen ja Janan kanssa ja katottiin Knocked Up (Paksuna). En ees muistanu, että se on niin hauska, kikatin koko ajan sekä kulutettiin How I Met Your Mother -episodeja. Tänään meijän oli tarkotus mennä rinteeseen ekaa kertaa täällä, mutta lämpötila oli tosiaan aikalailla miinuksella, joten jäätiin kotiin lämpimään, syötiin kahdeltatoista aamupalaa (smoothieita nam), pelattiin Skip-Boa ja mussutettiin suklaata. Joskus on vaan ihana hengailla kotona hyvässä seurassa.

Me suunniteltiin Theresan kanssa, että mentäis kuluttamaan tiistaina sen leffalahjakortti (johonkin ranskaksi dubattuun leffaan taas), keskiviikkona ehkä salille ja perjantaina lätkämatsiin. Saku Koivu on muuten ollut uutisissa, ylpeydellä katson suomalaista edustusta, vaikken kotona ollessani välittäis paskaakaan:--D

Laitan kuvia tulemaan kun jaksan muokata ne; ) Pusi.

4 kommenttia:

 1. omg noora mitä lätkämatsii meet kattoo?

  VastaaPoista
 2. kuulostaa ihan huipulta! ja mitä tos edellises postaukses noi kuvat nii aaaaaaaaa♥

  VastaaPoista
 3. Öööö tää joku paikallinen joukkue, oon ihan out ::D Ei se mikään huipputason peli oo eikä asiaa oo ees lyöty lukkoon mut niin. Voin sanoo sitten :D

  Kiitti nelly !

  VastaaPoista
 4. sain selville matsin ! se on remparts de quebec vs. acadie-bathurst.

  VastaaPoista